The Home Made Chocolate

De fabriek

Door een raam in de winkel kijkt u de fabriek in. Waar u de Chocolade machines kunt zien draaien. Wie weet kunt u Erik of iemand van zijn team bezig zien om heerlijke bonbon 's te maken. Is er niemand te zien? Dan zijn ze vast aan het inpakken. want om de hoek staat een flow pack machine.

"We werken hier met het lekkerste en mooiste product ter wereld", aldus Erik Mik. Jarenlang is hij al chocolatier, want voor hem is er geen mooier materiaal dan chocolade. Zijn bedrijf Home Made Chocolate maakt handgemaakte chocolade en levert vooral aan bedrijven.

Van banket naar chocolade

Nu maakt Mik alleen nog chocolade, maar dat was niet altijd zo. Hij is ooit kok geweest in de wat luxere restaurants en heeft ook nog een eigen banketzaak gehad, maar vond chocolade toch leuker. "Ik ben hier zo ingerold, omdat ik chocola eigenlijk het mooiste product vond om mee te werken. Ik heb ook altijd wel banket gemaakt en dat is ook een heel mooi product, maar ik ben hier in verder gegaan", vertelt Mik.

Seizoensproduct

In de zomer werken er naast Mik nog drie andere medewerkers, maar aan het eind van de zomer verandert dat. "In de winter verdriedubbelt de omzet. Nu maken we ongeveer twee- tot drieduizend bakjes per week. Straks loopt het op naar tussen de tien- en vijftienduizend eenheden per week", vertelt Mik. "Chocola is echt een seizoensproduct. Het begint vanaf september tot aan moederdag. Daarna wordt het een stuk minder."

Handwerk

Mik en medewerkers kunnen zo'n beetje alles van chocola maken wat iemand zich kan bedenken. "We werken voornamelijk in opdracht van bedrijven", vertelt de chocolatier. "Voor de gemeente Coevorden hebben we kasteeltjes bedacht, voor een manege hoefijzers en voor diverse aspergebedrijven chocolade-asperges."

Een aantal jaren geleden leverde hij vooral lokaal en regionaal, maar inmiddels zitten Miks klanten door heel Nederland.De Winkel "The Chocolate Factory" vind u aan de Kromme Elleboog 1 (ingang Sallandsestraat) in Coevorden.

Bonbons, bonbondoosjes (verschillende maten), breekplaat, bakjes chocolade, repen en nougatpuntjes zijn onderdeel van ons assortiment. Ook een reep/ hart met eigen foto of logo bent u bij ons aan het juiste adres.

Home Made Chocolate  |  Kromme Elleboog 1  |  7741 JA Coevorden  |  Mobiel  06-82070693  |  Email: info@homemadechocolate.nl

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.